tiistai 6. heinäkuuta 2010

Sulkasatoa

Toissapäivänä häkin pohjalta löytyi töyhtösulka, jonka keräsin kiireesti talteen. Nyt ne sitten tippuvat vähitellen, vauvasulat. :) Kohta ei ole enää pilkkuja eikä raitoja, kun Nabla saa vaihdettua ylleen koiraan sulkapuvun. Olenkin kerännyt pudonneita höyheniä lasipurkkiin, jossa ne on helppo säilyttää ja ne pysyvät ilmavina. Vielä ei ole tippunut yhtäkään pilkku- tai raitasulkaa. Tämän hetken sato sisältää: paljon valkoisia, harmaavalkoisia ja raidallisia höyheniä, yksi täysin valkea siipisulka ja pyrstössä valkoisen sulan alla ollut pitkä reunoiltaan harmaa sulka. Se oli tipahtanut venäjänkurssilta saadun kirjeen päälle kuin suoraan valkokuva-asetelmaksi.

Töyhtöhöyhen

Pisin töyhtösulka tippui

Nyt ja ennen

Pyrstösulka

Ostin Ikeanreissulla supersöpön lintutarjottimen, joka piti toki saada kuviin mukaan. Yksi linnuista sai lainata Nablan pyrstösulkaa, nyt se näyttää melkein neitsikalta. ;)

Pyrstö vaihtoi lintua

(Varsin rajun kuvanmuokkauksen ansiosta) Nablan selässä näkyy ihanasti dominant edged -värin kuviointi. Hirmukaunis, me todetaan joka päivä toisillemme. <3

7 kommenttia:

 1. Voi kun se on kaunis!

  Ja jotenkin romanttista tuo sulkasato, enemmän fiilistä kuin siinä, kuinka omat mustat paidat eivät ole kohta vuoteen mustaa nähneetkään. Tarrarullalle on käyttöä :D

  Ja voi mikä lintutarjotin! Ihana :) Ja ihan jotenkin sun näköinen...

  VastaaPoista
 2. Tui!

  Nabla vaikuttaa oikein ihanalta linnulta, ja sinä hyvältä hoitajalta linnulle <3. Möökö-veljeltä täältä terveisiä!

  Siipien pilkut säilyvät hopeapojallakin, sillä ne kuuluvat hopeaväriin. :)

  VastaaPoista
 3. Oi hei! Kiitos! Olenkin Möökön kuvia käynyt ihastelemassa lukemattomia kertoja. <3 Kovasti Nabla näyttää veljeltään. :)

  VastaaPoista
 4. (Note: siipien marmorointi säilyy ja jopa voimistuu, samoin venynyt "kuviointi" sulkien reunassa, mutta lentosulkien naaraspilkkujen pitäisi kadota koirailta. Ne eivät kuulu väritykseen. :)

  VastaaPoista
 5. (Hmm.. Möököllä on edelleen naaraspilkut siivissä. Harlekiini ilmeisesti sitten pidentää niiden pysyvyyttä?)

  VastaaPoista
 6. Elina, olet oikeassa. :) Harlekiini pidentää herkästi just tuollaisia. Ota joskus kuvaa ja näytä, niin tsekataan, että puhutaan samasta asiasta!

  VastaaPoista
 7. http://i33.photobucket.com/albums/d95/korpinkorento/6-14.jpg?t=1261411431

  VastaaPoista