torstai 17. kesäkuuta 2010

Herneenversoja ja höyheniä

Pieni perhosemme täyttää pian neljä kuukautta ja sulkasato näyttää tekevän tuloaan. Tällä viikolla untuvia ja höyheniä on lennellyt ympäriinsä tihenevään tahtiin, mutta onneksi eläinkeskuksesta toimitettiin tilatut tuotteet nopeasti ja pääsimme aloittamaan erityisesti sulkasatoa varten tarkoitetun vitamiinikuurin antamisen. Vähän jo jännittää, kuinka resuiseksi lintu muuttuu, miten paljon sen sulkien väri vaalenee ja kuinka pitkänä töyhtö kasvaa takaisin. (Olen melko varma, että töytö on jo nyt muutaman millin pidempi kuin pari kuukautta sitten. Ainakin se on komean näköinen ja alkaa vähän kaartuakin.) Alla vielä kuva tämänhetkisestä sulkapuvusta.

IMG_0136

Pieniä arkisia huomioita:

* Kuivattujen herneiden kasvu on ihmeellinen asia. Ne ilmestyvät kuin tyhjästä ja venyvät pituutta hirveää vauhtia. Jostain syystä kotikasvatetut versot eivät kuitenkaan tee kauppansa yhtä hyvin kuin kaupasta ostetut. :D

* Suihkusta nauttiva lintu on ihanaa katseltavaa. Suihkun jälkeen lintu lentää fläp fläp fläp kunnes kuivuu.

* Linnun lelut ja tarvikkeet valtaavat vähitellen koko asunnon: makuuhuoneen katossa on rengas, oviaukossa narutikkaat, tietokoneen vieressä herkkusäilytysrasia ja vessapaperirulla, olohuoneen pöydällä kilinälelu ja tuoreruokavarras jne. Eikä kuitenkaan haittaa yhtään, vaikka välillä kolauttaa päänsä oviaukon tikkaisiin tai ruokaan lentää muutama untuva.

IMG_0081

Vaikka kaikki on suurimmalta osalta hyvin, pieniltä ongelmilta ei olla vältytty:

* Viisas lintu on huomannut, ettei ihminen lähde pois sen luota, jos istahtaa ihmisen päähän. Vahingosta viisastuneena olemme ruvenneet tekemään huoneestapoistumisharjoituksia, joissa liikumme hieman ovelle päin ja palaamme kehumaan orrella rauhallisesti istuvaa lintua herkkujen kera. Tähän voisi liittää myös sen, että opettaisi linnun odottamaan rauhassa orrella. Toivottavasti tuo oppisi pian, ettei oven suuntaan kävely tarkoita joka kerta sitä, että se joutuu jäämään yksin.

* Jostain syystä Nabla suhtautuu veden vaihtamiseen kovin negatiivisesti. Se on päässyt pari kertaa sähähtämään liikkuvalle vesikipolle, ja nyt ollaankin todella huolellisia, että vesi vaihdetaan vain kun lintu on toisella orrella. Tähän(kin) on suunnitteilla ratkaisuksi rauhallisen orrella istumisen opettelu.

1 kommentti:

  1. Ihana entry! Olen edelleen todella iloinen, että Nabla tuli juuri teille. Ihania kuvia taasen ja hienoa, että bongaat noita yksityiskohtaisempia lintuharrastuksen iloja!
    -Ida

    VastaaPoista