lauantai 24. huhtikuuta 2010

Odotusta

Parin viikon sisällä meidän kotiin on luvassa suuria muutoksia. Olohuoneen sisustus menee uusiksi, mariskoolit ja lasilinnut siirretään makuuhuoneeseen ja tänne muuttaa asumaan ihan oikea visertävä, viheltävä ja kiljuva lintulapsi. Tämä on alkanut tuntua uskomattoman todelliselta, onhan tätä suunniteltu jo reilusti toista vuotta ja haaveissa tämä on ollut aina. Vaikka häkki on viittä vaille valmis ja jääkaapin oveen on lintumagneetin alle asetettu tuoreruokalista, on vaikea uskoa, että pitkä odotus loppuu pian.

Toisaalta odotuksen opettamaa kärsivällisyyttä ei ole mitään syytä hylätä. Pienen arkajalan opettamiseen tarvitaan sitä vielä enemmän kuin tähän mennessä, haluaisin kovasti ansaita linnun luottamuksen ja siihen ei oletettavasti auta muu kuin aika. Jotta en lähtisi hätäilemään ja innostuksissani aiheuttaisi takapakkia, olisi hyvä pitää mielessä nämä:

1) Lintu saa olla häkissä rauhassa kaksi viikkoa. Tänä aikana emme häiritse sitä häkin sisällä siementen ja veden vaihtoa ja pohjasiivouksia lukuunottamatta.

2) Otamme varovasti lintuun kontaktia juttelemalla sille, ei kuitenkaan häkin vierestä vaan sopivan kaukaa, jotta tiedämme sen tuntevan olonsa turvalliseksi.

3) Tarjoamme useita erilaisia tuoreruokaherkkuja häkkiin, jotta selviää, mikä on lemppari ja voi toimia motivaattorina myöhemmin.

4) Kun lintu pääsee häkistä, tarkkailemme tilannetta ja jos se vaikuttaa rauhalliselta, aletaan herkkujen kanssa houkutella lintua lähemmäs.

Kun vain onnistuisi ja kärsivällisyys riittäisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti