torstai 29. huhtikuuta 2010

Muutto

Keväinen muuttolintu tuotiin tänään valmiiksi sisustettuun häkkiin, jossa lintua oli houkuttelemassa ulos matkahäkistä hirssintähkiä, ruokaa, jännittäviä uusia orsia ja paprikaa. Pikkuisella ei kuitenkaan ollut mitään aikomusta jäädä inhottavaan matkahäkkiin, vaan se kiipeili ovessa etsien ulospääsyä jo ennen kuin sain oven salvan auki.

Matkahäkin ovi jäi pystyyn alaortta vasten, ja Nabla jäikin oven päälle istuksimaan pitkäksi toviksi hämillään ja töyhtö valppaasti pystyssä. Vähitellen se kipusi orrelle, eikä ole vielä uskaltautunut poistumaan siltä. Kun kuljemme häkin ohi, juttelemme sille varovasti, jotta se ei pelästyisi liikettämme kun kuulee meidät koko ajan. Se venyttelee ja sukii itseään tarmokkaasti ja yritti kiipeillä istumaoksasta eroavaa pienempää oksaa pitkin syömään hirssiä - huonolla menestyksellä, sillä liian ohut ja jyrkkä orsi ei juuri tarjonnut istumapaikkaa. :(

Lentämään ei pikkuinen ole vielä uskaltanut, eikä se ole ilmeisesti syönyt tai juonut koko aikana. Ida tosiaan varoittelikin, ettei se välttämättä syö vielä tänään. Täytyy seurata tilannetta ja viedä huomenna sille vesi- ja ruokakippo lähemmäs, jos vieläkin ylemmät oksat pelottavat liikaa. Pian on jo nukkuma-aika ja Nabla on selvästi jo käymässä unille: se istuu höyhenet pörhössä ja räpyttelee silmiään raukeana. Toivottavasti se rohkaistuu huomenna tutkimaan häkin muitakin osia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti