maanantai 26. maaliskuuta 2012

Kevät ja kasvit

Tänä keväänä olisi tarkoitus kasvattaa linnuille oma viherbaari häkin pohjalle laitettavaksi. Olisi hienoa, jos viherruokaa kasvaisi siinä niin nopeasti ja paljon, etteivät linnut saisi tuhottua kaikkea kerralla. (Mikä on varsin epätodennäköistä varsinkin, jos käyttää arviointimateriaalina alla olevia valokuvia..) Suunnittelimme, että laitamme keraamiseen uunivuokaan pienemmissä purkeissa kasvamaan basilikaa, herneenversoja ja persiljaa. Koska on tärkeää, tteivät linnut pääse käsiksi multaan (se sisältää lannoitteita, eli ei hyvä asia syötäväksi pieniin lintuvatsoihin), laitamme vuoan päälle ritilän, jonka läpi taimet voivat kasvaa ja joka suojaa mullan ja taimien alalehdet päätymästä lintujen nokkaan. Ritilä on matkahäkin mukana tullut (nähdäkseni täysin tarpeeton) pohjaritilä, jolle ei ole tähän mennessä keksitty mitään käyttöä. Tästä projektista on tulossa kuvia kunhan saan sen aloitettua. ;)

Sen sijaan löysin viime kesän puutarhuroinnista joukon kuvia, joissa Nabla näyttää olevan äärettömän tyytyväinen päästessään kerrankin mellastamaan huonekasvieni pariin sydämensä kyllyydestä.

IMG_8270

IMG_8275

IMG_8279


IMG_8273

Ja mitä kasveja ikkunalaudallani sitten kasvaa? Chiliä (starfish ja habanero), kiinanruusuja, joulukaktus, lokvatti sekä pari orkideaa. Odottelen jo kesää, että saan ne siirrettyä terassille ottamaan aurinkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti